Det man siger, bli´r de andre

Et både sagligt og humoristisk foredrag om sprogets og fortællingernes betydning for samarbejdet på arbejdspladsen.

 

 det man siger 3

Foredraget giver et tankevækkende indblik i, hvordan sproget og vores hverdagsfortællinger påvirker os mere, end vi tror.

 

Omkring ethvert menneske er der mange forskellige fortællinger, der potentielt vil kunne kastes lys på. Men vi bestemmer ikke altid selv hvilke af disse, der kommer i fokus. De mulige nøgler til at ændre på historiefortællingen ligger nemlig i høj grad i hænderne på de personer, som vi indgå i relationer og samarbejder med.   

 

”Vi har altid en del af det andet menneskes liv i vores hænder”, som den danske filosof og teolog K. E. Løgstrup formulerede det. I forhold til sproget kan vi på arbejdspladsen forvalte dette ansvar ved at være opmærksomme på hvilke fortællinger, vi videreformidler, og hvilket formuleringer vi benytter om vores kollegaer, ledere, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

  • Foredraget gør dig klogere på vores hverdagsfortællingers effekter og virkemidler.
  • Din opmærksomhed på mulighederne i dit eget sprogbrug bliver styrket.
  • Du vil lære, hvordan du kan bidrage til at bringe flere fortællinger i spil, og dermed åbne nye handlemuligheder både for dig selv og andre.

 

Respons fra tidligere foredrag

”Jacob leverede et tankevækkende og veltilrettelagt oplæg, der efterfølgende gav deltagerne noget at
tænke over. Tilhørerne blev både godt informerede og godt underholdt. Det faglige indlæg var funderet i stor viden og en bred praksis."
(Steen Jacobsen, Skoleleder, Høve Friskole)

 pdf icon2

Download

beskrivelsen

som PDF