Husk også at pleje fortællingerne

En temadag for plejefamilier der gør dig klogere på fortællingernes betydning for barnets udvikling.

 

plante smil 2

Når et barn flytter i plejefamilie, kommer der – ud over alt det praktiske – også fortællinger på spil. Hvordan der tales om fortiden og om fremtiden har stor indflydelse på, hvor godt børnene lykkes med at forstå og finde vej i de nye livsomstændigheder.

 

Derfor har det stor betydning, at du som plejeforælder kan navigere hensigtsmæssigt i de mange forskellige fortællinger. Om barnet, forældrene og jeres samarbejdspartnerne. Det er også vigtigt, at du kan hjælpe barnet til at nuancere de eksisterende fortællinger, så I kan tale om dem på udviklende måder.

 

Indhold

På temadagen præsenteres en række konkrete værktøjer, der understøtter mulighederne for at tale om barnets historie, koordinere forventninger og tale om problemer på måder, der ikke problematiserer hverken børn eller voksne.

  • På temadagen bliver du klogere på vores hverdagsfortællingers effekter og virkemidler.
  • Din opmærksomhed på mulighederne i dit eget sprogbrug bliver styrket
  • Du vil lære, hvordan du kan bidrage til at bringe flere fortællinger i spil, og dermed åbne nye handlemuligheder for både barnet, dine samarbejdspartnere og dig selv.

Form

Undervisningsformen vil veksle mellem oplæg, dialoger med de øvrige plejeforældre og små øvelser, der inddrager erfaringer fra din egen hverdag.

 

Respons fra tidligere temadage

"Tak for en helt igennem god dag med plejefamilierne. Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger, både på selve dagen og efterfølgende. Som en sagde til mig: ´Jeg ved jo godt, vi har haft om det narrative før - men nu forstod jeg, hvad det handler om´". (Hanne Thiim. Familieplejekonsulent i Solrød)

 

"Tak for en rigtig god og relevant dag. Jeg glæder mig allerede til den næste. Jeg har kun fået gode tilbagemeldinger fra de familier, jeg har snakket med. De siger, det var brugbart og forståeligt, og der var nogle der sagde, at det var et af de bedste kurser, de nogen siden har været på. Så stor anerkendelse til dig". (Arthur Rasmussen Vidal. Familieplejekonsulent i Horsens.)

 pdf icon2

Download

beskrivelsen

som PDF